Бившият коалиционен партньор на ГЕРБ - Румен Петков, излезе на протеста в петата му поредна вечер пред Президентството. Лидерът на АБВ вдигна плакат с колажи от снимки на Борисов, с когото в предишния мандат подписа споразумение за коалиционно управление, съобщава dariknews.bg. Недалеч от него застана и бившият депутат от БСП Славчо Велков, както и други политици от левицата. Тук беше и вечният протестиращ Йоло Денев.

Хората започнаха да се събират около 18.00 часа. Техните искания остават същите - оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев, както и Велико народно събрание. Във Facebook страницата, в която беше обявено днешното събитие, пише, че "има добра новина". "Разходките от днес приключват. Време е за ефективни действия или за още по-ефективни бездействия", пише още в страницата.

В същото време хората на Христо Иванов и ДБ намериха начин да не протестират заедно с левите партии.
Техният протест тази вечер е пред МВР, за да поискат оставката на вътрешния министър Младен Маринов заради това, че полицаите в "Росенец" не допуснаха сблъсъци между двете групи - активистите на ДПС и "плажуващите" граждани, дошли от София.

През изминалите четири дни протестите започваха пред Президенството и преминаваха през почти всички централни улици и булеварди в столицата. Стигна се до блокиране на движението на "Орлов мост". Явно в понеделник нещата няма да протекат по същия начин, поне такава е заявката. В социалните мрежи пише още, че организаторите ще призоват отново за национална стачка. Тази вечер засега протестите протичат без инциденти.