Бившият депутат и зам.-министър на образованието Атанаска Тенева ще смени Георги Гергов в изпълнителното бюро на БСП, твърди Канал 3. По този начин Пловдив ще има представител в ИБ на партията, нещо което Корнелия Нинова обеща. Освен нея вътре ще влезе и  кметът на Правец Румен Гунински.

Гунински-старши е червен градоначалник втори мандат и член на националната делегация в Комитета на регионите. Социалистът е и член на Националния съвет на БСП, а това е условие, за да може да влезе в Изпълнителното бюро. Другите две нови имена са на пловдивската

Стефан Данаилов ще бъде зам. без портфейл, Деница Златева - по международната политика, Драго Стойнев - по публичните политики, а Кирил Добрев има шанс да оглави организационната дейност не само като оргсекретар, но и като заместник-председател на партията. Именно срещу Добрев е бунтът, който организира Красимир Янков, подпомаган и от представители на бившето соцръководство.

Съдбата на Крум Зарков пък все още не е решена окончателно. Фаворитът на соцлидерката е и депутат, и член на ИБ на БСП, а дали е бъде изваден от ръководството Нинова още не е решила категорично.