Инж. Атанас Петков е новият председател на Областния съвет на БСП – Пловдив. Изборът се проведе тази вечер на учредителното събрание на органа, съобщават социалистите.  За Атанас Петков гласуваха 39 членове на структура, като трима участваха в заседанието онлайн и така упражниха вота си. 

„Благодаря за доверието“, каза след явния вот инж. Петков и посочи как ще води организацията през следващите четири години.

„Силата на БСП е в единството и това е моята задача – да обединя общинските организации. Познавам всяка структура, защото 12 години работя в Областния съвет. Няма село, което да не съм посетил и като заместник-председател. Имам самочувствието, че притежавам организационния и политически опит, за да водя Областния съвет към победни резултати“, заяви той. В работа си 39-годишния Атанас Петков ще разчита на Изпълнително бюро в 11-членен състав на средна възраст под 40 години. Негови заместници са: Галин Дурев – партийна дейност, Пенчо Шапков – коалиционна политика, Атанас Телчаров – местна дейност, Наум Нихтянов – политика за малките населени места. Секретар на Областния съвет остава Александра Берданкова, а членовете са Калин Калапанков, Светозар Славчев, Виолета Христодулова, Теодора Халачева и Атанас Баташки.

„Радвам се, че се събрахме, за да ме смените“, пошегува се Георги Гергов, които предаде щафетата с пожелания за успехи на изборите. Той даде висока оценка на качествата на Атанас Петков, които са доказани  с действия. „Поздравявам те за младежкия екип, който си подбрал, и съм сигурен, че ще надградите постигнатото. Днес промяната означава разумни хора да управляват държавата!“, каза председателят на пловдивските социалисти Георги Гергов.