Малко над 6 000 евро е заплатата на един евродепутат, заяви Андрей Слабаков, евродепутат от ВМРО в Страсбург в репортаж на "Събуди се" по Нова тв.

120 млн. евро на година струва директната поддръжка на сградата на Европарламента в Страсбург. Един милиард годишно струва пътуването до там на членовете на Европарламента за заседания.

Според него в пленарната зала на Европарламента много се говори, но конкретните предложения са малко. Контролът за присъствия е като на ученик - подписваш се за всяко участие в дебат и комисия заяви още евродепутатът.

Евродепутатът допълни, че изпълнява обещанието си да пита. „Питам непрекъснато. За „Струма” беше в петициите. Но нямам много възможности да питам. Защото някой трябва да ми даде възможност”, обясни той.

Евродепутатът от ВМРО сподели още, че не се интересува от това какво ядат евродепутатите. „Никога не съм се интересувал и мисля, че няма да се интересувам какво яде Ска Келер, например. Иначе е много готино. Сега няма много хора. След два часа тука ще е ад. Но е „Шареното”, защото има детски рисунчици, такива работи и най-вече шарен мокет”, разказа още той.

"Както е написал авторът "Под игото", това - свещено е! Да го превеждаш е наглост. Той така е решил, така го е написал. И това е положението, и никой не може да го пита. Сега очаквам да започнат да превеждат и Ботев. И накрая Балкана ще пее престъпна песен. Недей, това е просто идиотско. Дай да преведем всички. Е, на Милен Русков „Чамкория”, да го дадем и него да го преведат. Той е от по-новите, ама и той използва думи, които са много често срещани”, каза Андрей Слабаков.", каза Слабаков.

На въпрос за колегата му Ангел Джамбазки, който наскоро бе хванат да шофира пиян, евродепутатът заяви: "Депутатите не са светци - Джамбазки ще си понесе санкцията за това"