Двадесет и пет годишният Ахмед Ислямов е най-младият кандидат за кмет на с. Устина, издигнат от Местна коалиция „Обединени земеделци“. Роденият през 1994 г., под знака на Лъва, млад бизнесмен има висше образование. Завършил е Аграрен университет –  Пловдив, със специалност „Агроном-полевъд”. Младежът, заедно с родителите си развива успешен бизнес в областта на земеделието, в собствено земеделско стопанство.

Ако някой ми беше казал, че едно 25-годишно момче ще предпочете да се занимава с канализацията на някое село и с проблемите на хората там, вместо да обикаля дискотеките, хванал две девойки през кръста, щях да му се изсмея. 

До последно мислех, че Ахмед се е явил на изборите ей така, заради предизвикателството, понеже е спортист. Това обаче ми излиза от главата в момента, в който той си отваря устата и започва да говори за проблемите на Устина, за проекти по европейски програми, инфраструктурни проекти и бизнес идеи за развитие на туризма в селото. Младежът явно си е научил добре домашното, вдъхва респект и е много амбициран да избута напред родното си село Устина.

Ахмед все още не е женен, но се надява и това да се случи.

Той има пълната подкрепа на голяма част от своите съселяни, които смятат, че е амбициозен и ще успее.

Младият кандидат-кмет е убеден, че ако се подобрят условията за живот в селото, всички млади хора като него ще останат в родното си място и няма да бягат по градовете и в чужбина.

Зад него застават и всички млади хора в Устина, а самият той допълва, че не дели хората на християни и мюсюлмани.

Родителите му също му дават кураж. "Хората застават зад мен, обаче сега трябва да оправдая доверието им, като успея в тези избори", казва Ахмед.

Като кандидат за кмет младият Ахмед е амбициран да построи вторият етап на канализацията в селото, заедно с пречиствателна станция, да асфалтира улиците и да тласне напред родното си село. Голямата му мечта обаче е да направи спортна зала за фитнес, с най-модерни уреди и съоръжения. Към залата ще направи и работилница за децата на Устина.

Ахмед е убеден, че селото има потенциал да привлича туристи с красивата си природа.

Най-младият кандидат не смята, че кметуването не е голяма лъжица за неговата уста. "Поел съм отговорност, много хора ме подкрепят и ще работя да оправдая доверието им. Не обещавам нереалистични неща, а дали ще успея да ги изпълня, хората ще кажат в края на мандата, ако бъда избран за кмет", отсича той.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!