БСП, АБВ, Движение 21 и БСДП, които се определят като леви партии, застанаха с подписа си зад платформата на кандидата за кмет на София Мая Манолова.

Манолова каза, че пише програмата си със столичани и че за нея са важни и идеите на партиите, които я подкрепят на среща с представители на партиите. Тя заяви, че няма противоречие в желанието да се промени начинът, по който се управлява София.

Безспорно госпожа Фандъкова се старае и полага усилия, но дали й се получава,попита Манолова, както и дали има приятелски бизнес кръг около кмета.

Манолова планира да направи ревизия на договорите по големите обществени поръчки в столицата, ако стане кмет. Ще провери и санкциите, които е наложила Фандъкова. Всеки договор ще бъде на сайта на общината и всеки разход ще бъде явен за столичани в реално време, зарече се Манолова.

Лидерът на БСП - София Калоян Паргов  благодари на бившия омбудсман, че е приела подкрепата на левицата. Ние сме заедно и обединени за коренна промяна на управление на столична община, каза Паргов. Според него ГЕРБ обединили непобедимото, лявото отдавна не било толкова консолидирано, а и десните се присъединили към тях.

Лидерът на Движение 21 Татяна Дончева видя  в кандидатирането на Манолова възможност да се случи това, което тя като кандидат за кмет преди 15 години не е успяла - да спре корупцията. Подкрепящите я партии обещават техните съветници да подкрепят кмета.  Пробив в София означава пробив в страната, предрече бившата депутатка от БСП.

Емил Кало от АБВ разказа, че подкрепата на партията за Манолова не била спонтанна, а резултат от предварително обсъждане на нейната платформа, но партията имала нюансови забележки.

Единодушно: Мая Манолова получи подкрепата на БСП за кмет на СофияОдобрени са и още 100 кандидат-кметове на левицата за страната, скандал за номинацията във Варна