Цветан Цветанов пита - ще му се извини ли някой, когато се установи, че всичко със сделката по новия му апартамент е в рамките на закона.

Лидерът на ПП на ГЕРБ е на мнение, че скандалът е компромат, който обслужва единствено предстоящата кампания за евровота.

"Когато говорим за правова държава и за законност, аз мога с гордост да застана пред вас, защото няма нещо от което да се срамувам", изтъкна Цветанов и напомни, че всяка една сделка минава през Агенцията по вписванията, както и неговата.

Във Велико Търново Цветанов бе категоричен, че ако е искал да скрие нещо, нямало да го нарпави по този прозрачен начин.

Той припомни, че е бил в подобна ситуация през 2013 година, също два месеца преди изборите, когато срещу него бил внесен анонимен сигнал за незаконно подслушване на политици и бизнесмени, а накрая се оказало, че има и повдигнато обвинение за това, че е отказал прилагането на СРС, след мнение на главния секретар.

Към момента от КПКОНПИ започва проверка по случая.

Още по темата - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ: 

В хода на проверката ще бъдат изследвани всички данни и обстоятелства, публикувани в медиите, включително пазарните цени на имотите на Цветан Цветанов, Цецка Цачева и Вежди Рашидов, произхода на средствата за покупката им, както и търговия с влияние и конфликт на интереси при приемането на законодателни промени от страна на Народното събрание.

Ще бъде проверена и дейността на фирмата продавач "Артекс инженеринг" АД, както и нейното евентуално участие в обществени поръчки.

"Антикорупция" подхвана "Апартаментгейт". Привикват Цветанов, Цачева, Рашидов…Ще проверяват цените на имотите, покупката им, парите им, дали са лобирали

Цветанов се ослуша, огледа и намекна: Имотната сага – атака на Радев и БСП ВИДЕОЛидерът на ПГ на ГЕРБ отново обяви, че е доплатил 100 бона и не вижда нищо нередно