Община Пловдив няма да стартира втория етап от ремонта на Кукленско шосе през 2023 година. Кметът Здравко Димитров заяви пред TrafficNews, че вторият етап се е забил изключително много и вече ще се застъпи с други проекти в район „Южен”.

„Стартираха дейности по пробива на Централна гара и Южния обходен колектор, отделно още се прави ул. „Даме Груев”. Ако затворим и едното платно на Кукленско шосе,  то движението още повече ще  натовари”, заяви Зико.

Вече втора година се очакваше ремонта на източното платно  да започне. Причината за забавянето е липса на ВиК тръби и елементи, които трябва да се доставят от водното дружество.

Още преди месеци Община Пловдив бе готова с индексацията на проекта, като бе въпрос на формалност да се подпиша анекса с „Европейски пътища”.  Компанията също бе дала заявка да възобнови дейностите по булеварда.  Това обаче няма да се случи през 2023 година.

До този момент ремонтът на Кукленско шосе се извърши в участъците, в които няма ВиК комуникация, а без индексацията сумата по проекта е близо 6  млн. лева.

През следващата година пък ще бе бъде затворен изцяло  бул. „Александър Стамболийски”, като един от етапите включва и затварянето на бул. „Кукленско шосе”, за да преминат тръбите отдолу по Южния обходен колектор.

Ходът, който трябваше да спаси Кючука от транспортна блокада, се оказа закъснялНKЖИ не може да дари имота на Община Пловдив за нов булевард, докато не премахне жп линии