Кметът Здравко Димитров отново заяде общините „Родопи” и „Марица” този път за изграждането на инфраструктура.  В последно време градоначалникът неведнъж заяви, че през няколко месеца го глобяват заради мръсния въздух, макар че голяма част от печките на твърдо гориво са в  двете общини.

Кметът: В Пловдив сме в кръгова отбрана, глобяват мен заради кюмбетата в „Родопи” и КЦМДържавата трябва да се намеси в борбата с мръсния въздух ,заяви Здравко Димитров

На първата копка на нова забавачка в „Тракия”, Зико заяви:

„Аз не съм чул нова детска градина в „Родопи или Марица”, макар че казват, че се развиват тези две общини. Те ползват нашите училища и детски градини... Трябва да се помисли и за индустриалните зони – да се направят нови детски градини, общежития, да не натоварват системата толкова”, каза кметът.

Справка показва, че през 2020 година в село Ягодово бяха открити нова детски ясли.  В края на 2021 година пък даден стартът на нова детска градина в село Браниполе за 4,6 млн. лева. По същия проект, по който започна изграждането на забавачката в Тракия – през министерството на образованието. Едногрупови ясли бяха открити и преди месец в село Брестник.

В Община „Марица” през 2020 година бе открита нова градина в Калековец, а в края на 2021 година започна изграждане на такава в Радиново.

Започна изграждането на нова детска градина в Пловдив, въпреки че парите за нея не достигатСтроителят се е съгласил да започне дейности без анекса, който не може да се сключи

Кметът Здравко Димитров анонсира, че скоро ще бъде даден старт и на нова детска градина, която се изгражда изцяло с частно финансиране. От сдружението „Бизнеса за Пловдив” ще изградят безвъзмездно нова детска градина, вероятно в район „Тракия” и ще бъде дарена на Община Пловдив.