Живущи блокираха едно от единствените отворени трасета в пловдивския квартал "Кючук Париж". Те затвориха бул. "Никола Вапцаров" за час, за да изкажат недоволството си от бавенето на ремонта на ул. „Петър Стоев”. Припомняме, че там се работи по проекта за Водния цикъл. 

"Не съм видяла багер да копае за 1 месец. Копаят работници с лопати и се оправят тротоарите около това, което беше разрушено от тяхната техника. Нас ни притеснява как се изпълнява проекта. Къде се събират тези канализационни води. Вонята е ужасна, събуждаме се вечер от миризмата. Жилищата ни миришат на фекалии", разказа живуща. 

Вече има инциденти в района. Жена е паднала в късните часове в необезопасена шахта, разказват жителите. Деца също били на косъм от инцидент, а родител взел нещата в собствени ръце и сам обезопасил изкопа. 

"Имат много комари, не можем да спим на отворени прозорци заради миризмите", сигнализира и друг гражданин, който предупреди, че ремонтът е цъкаща екобомба. 

Представителят на ВиК Антон Гълъбов обеща ремонтът да приключи до 1 ноември. 

"Дължимите суми са разплатени, имаме писменото уверение от строителя, че работата по обекта ще продължи, както и до момента има хора", посочи инженер Гълъбов.

До 12 октомври трябва да е възстановен участъка от ул. "Стефан Стамболов" до "Михалаки Георгиев", а до края на месеца и настилката по този участък", посочи Гълъбов. След това работата продължава по следващия участък.

Представител на изпълнителя е заявил миналата седмица, че ВИК дължи 9 милиона. Гълъбов коментира, че става въпрос за индексации за целия обект, който е дълъг 12 километра. От него обаче не са изпълнени повече от два километра. “Всички актове са разплатени на изпълнителя и той е длъжен да продължи”, допълни Гълъбов.

Жителите и на бул. "Александър Стамболийски" са в същото положение, коментира една от протестиращите. Тя допълни, че на булеварда в момента са с една яма и по улиците им текат реки от отходни води.

"Докато не се върже колекторът с централния нищо няма да се промени”, заяви тя.

Преди протеста в Кючука: Възобновяват ремонта на ул. „Петър Стоев”, но само разкопаната частПловдивчани алармират, че от фирмата трошат общинско и частно имущество, чакат възстановяването му