"Ще изсипем пред Парламента продукция, която е унищожена от градушката". Това заявиха земеделските производители на протеста на пътя Карлово-Пловдив, докато го правеха в нивите край него. Те не вярват на обещанията на земеделския министър и искат потвърждение на неговите публични ангажименти към тях, предаде БНР. 

В 12 часа недоволните ще блокират пътя. 

"Държавата е убиец! Тези, които сме засегнати, не получаваме подкрепа от Министерството на земеделието. Ще има протести, докато нямаме ясно отговори за обвързаното подпомагане", категоричен е най големият производител на чушки и патладжани Живко Здравков, от Дълго поле.

Повечето от земеделците оттеглят своите подадени заявления, защото изискванията са непоносими за тях.

"Земеделски производители от Ръжево Конаре, Дълго поле, Шишманци, Белозем, Маноле, Стряма, Калековец и други съседни села, където имаше забрана да се използват ракети за борба с градушката, са крайно решени да си търсят правата, защото са обречени на глад", съобщи по-рано Пламен Николов, заместник-кмет на община Калояново. 

Той поясни, че е получил десетки сигнали от производители с напълно унищожена реколта от плодове и зеленчуци. 

Снимка: БНР

До 10 дни предлагат конкретни промени за полигоните за борба с градушкитеЩе бъде прегледана нормативната уредба, регламентираща използването на въздушното пространство на България