От пет дни жителите на село Зелениково са без вода.  Авариите по водопровода, който захранва селото са чести. Преди няколко месеца зелениковци отново бяха на сухо. 

"От пет дни капка вода няма в селото. Ходим да пълним бутилки, за да има вода за пиене и къпане. В селото има много възрастни хора, но има и семейства с малки деца. Много е трудно. И никой не не дава информация кога ще дойде водата" , сигнализира в редакцията жена от селото. 

Водата в Зелениково идва от река Розовска. Тя е основния източник за питейна вода в селото. Язовир Турската река е общинска собственост и се използва само за питейните нужди на хората от Зелениково.

TrafficNews, се свърза с главен инженер Антон Гълъбов, който  коментира , че в момента в района се извършва реконструкция на част от остарялата водопроводна мрежа. В хода на ремонта са настъпили две аварии – една в неделя и една в понеделник. Към момента авариите са отстранени и по последна информация водоснабдяването е възстановено, заяви Гълъбов. В долната и средната част на селото вода вече има, но налягането е слабо.

По прогнози на двужеството най-късно до утре сутринта водоснабдяването трябва да е възстановено за всички жители на Зелениково. Инженер Гълъбов поясни още, че предстои голям ремонт на 3-километров участък извън населеното място, който трябва да бъде финализиран през септември. Целта на реконструкцията е да се сведат до минимум аварии от подобен тип, причинени заради оставялата водопроводна мрежа.