Доброволно формирование „Пловдив 112“ отново отвори врати след проверка от страна на Община Пловдив. Нещо повече – започнало е набиране на доброволци от днес, които да се включат в редиците на формированието.

Припомняме, че в началото на юни офисът на Доброволно формирование "Пловдив 112" бе запечатан заради одит, а ръководителят на звеното - Георги Влайков отстранен. Още тогава зам.-кметът по сигурност Йордан Ставрев заяви, че проверката е стандартна процедура при смяна на ръководен състав в едно звено. По думите му имам съмнения за нередности.

Близо два месеца по-късно, такива нарушения не са били констатирани. По време на одита всички документи са били изрядни, налице са били и консумативите, за които Общината е заплатила.

„Инвентаризацията приключи без проблем. Няма нарушения. Това е стандартна процедура. Комисия влезе в доброволното формирование, направиха се протоколи и насрещни проверки. Дейността на доброволците продължава”, заяви Йордан Ставрев пред репортер на TrafficNews.

Бившият ръководител - Георги Влайков не е върнат в звеното. Начело на отряда е Атанас Даков.

От днес в страницата на „Пловдив 112” е започната и кампания за набиране на доброволци. От 13 август в офиса на формированието ще бъдат направени презентации за работата на доброволците, а желаещите могат да кандидатстват в структурата.

Наш репортер научи, че момчетата и момичетата от „Пловдив 112”, вече са били мобилизирани през последните седмици. Последният инцидент, в който са взели участие е само преди дни, когато сухи треви горяха край Асеновград.

Как се стигна до запечатването на офиса на доброволното формирование?

В деня на отстраняването си, Георги Влайков коментира пред наш репортер за решението на кмета Здравко Димитров. За всички е било изненада за рокадите в звеното и за назначената ревизия.

Според Влайков причина за инвентаризацията е създаването на неправителствена организация от доброволците и ръководството. НПО-то е било основано преди година, с цел  формированието да има възможност да кандидатства по програми и да набира дарения.

 

Целия коментар на Влайков може да видите ТУК:

Защо бе уволнен шефът на доброволците в Пловдив? Дарения през НПО в основата на скандалаЕкипът, който е изграждан от 7 години, е на път да се разбие, смята Георги Влайков