25 военнослужещи, транспортна и инженерна техника на 61-ва Стрямска механизирана бригада се включиха на помощ в ликвидиране на последствията от наводнението. При готовност бригадата може да окаже помощ и с още военнослужещи, каза командирът на поделението бригаден генерал Деян Дешков. Помощта е била поискана от кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов.

Комисия от Общинския кризисен щаб започна да описва пораженията върху инфраструктурата. Втора комисия, съвместно със служители от Дирекция „Социално подпомагане“, описва щетите в домовете на пострадалите.

Част от екипа на звено „Чистота“ почиства дворовете на най-пострадалите домакинства; друга част - разпределена по райони в града, чисти наносите и пясъка по улиците. Продължават да работят багери.

Четири аварийни екипа със специализирана техника от София, изпратени от кмета на столицата Йорданка Фандъкова, както и доброволци, оказват помощ в Професионалната гимназия по железопътен транспорт.

Ръководството на Общината благодари на граждани и организации за оказаното съдействие и припомня, че през 2014, 2016 и 2017 години Община Карлово кандидатства в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет – за дейности, недопускащи затлачване на дере „Меден дол“ и осигуряване на висока пропускателна способност. До момента от комисията не са отпуснати никакви средства. Дере „Меден дол“ е цялостно почиствано през 2019 и 2021 години.