Вълна от съпричастност към петокласничката от Пловдив Ивайла Иванова, която се нуждае от спешна животоспасяваща операция. След отправен апел за помощ от родителите на момичето, стотици хора с големи сърца са дарили средства и в момента в сметката на ученичката вече има 57 338.93 евро.

„Приятели, изказваме най-искрени благодарности към всички вас, които сте съпричастни с нашата кауза.Бъдете здрави”, написаха във Фейсбук близките на Ива.

От месец юли тази година детето се бори с коварна болест. Няколко дни след поставяне на диагнозата е направена спешна операция в отделението по неврохирургия към болница Токуда в София.

След операцията започва интензивно лечение, което се състои в едновременно провеждане на химио и лъчетерапия. Последвалите изследвания показват, че от лечението има резултат, но това не е достатъчно, затова е направена процедура, наречена Кибер нож. За жалост обаче и това няма да е достатъчно. Необходимо е да се направи втора операция в чужбина.

От клиниката в град Хановер в Германия  уверяват семейството, че могат да я извършат успешно. За целта обаче е необходима сумата от около 70 000 евро, непосилни за близките.

Който желае да помогне, може да го направи на дарителската сметка на името на Ивайла Недялкова Иванова към:

Обединена Българска Банка Банкова сметка в Евро:

BG31UBBS80021460405510 BIC KODE: UBBS BGSF