На днешното заседание на Общински съвет председателят инж. Александър Държиков и кметът на град Пловдив Здравко Димитров заедно връчиха най-високото отличие на град Пловдив "Почетен гражданин на град Пловдив" на Валери Димитров. Общински съвет – Пловдив единодушно удостои Димитров с  почетното отличие, което бе гласувано във връзка с изключителния принос в областта на спорта и обществения живот, многобройни заслуги за развитието на спорта и утвърждаване на националния и международен престиж на град Пловдив, за ангажираност и подкрепа на млади български спортни таланти.

„Валери Димитров е изключителен спортист от Пловдив, който със своите 20 европейски и три световни е ярък пример за подражание на настоящото и бъдещото поколение спортисти.“ Това каза в началото на церемонията председателят на Общински съвет. Като част от церемонията на Димитров бе връчен почетния знак с герба на града и с лента, символизираща знамето на град Пловдив и почетна грамота с решението, поставено в рамка.

След като Валери Димитров записа своето послание в Почетната книга на град Пловдив той благодари за оказаната чест. „Пожелавам на всички вас в тази зала да взимате мъдри, балансирани решения, с които да помогнете нашият прекрасен град Пловдив да стане още по-добро място за живеене“, заяви Димитров.