До два метра достига на места водата в пловдивското село Трилистник, предаде репортер на TrafficNews.bg, който влезе в населеното място с помощта на високопроходима техника. Улиците са превърнати в пълноводни реки. Една постройка е съборена, първите етажи на къщите, както и гробищният парк са под вода.

Спасителни екипи продължават да евакуират трудноподвижни хора. Местните изнасят на ръце животни. Щети за хиляди левове търпят земеделски производители, чийто тонове пшеница и сънчоглед са отнесени от вълната.

До тук се стигна, след като река Стряма скъса дига край Калековец. Хората настояват за адекватна помощ от държавата, но се съмняват, че ще я получат. Полиция е отцепила двете входно-изходни артерии, които са наводнени и не допуска леки автомобили в населеното място. Допълнителна опасност създават капаците на шахтите, които са отнесени. Много хора се готвят за безсънна нощ извън своите домове.

Припомняме, че водата заля днес и аварийната лента в района на 134-и км на АМ „Тракия” в посока София. По тази причина движението бе възможно само в лявата, активна лента.

Към момента движението е напълно възстановено.

Възстановено е движението на АМ "Тракия", след наводнението

Днес в бедстващият район бе и президентът Румен Радев, както и вътрешният министър Иван Дермеджиев. Вижте какво казаха те:

Румен Радев и Иван Демерджиев посетиха наводнените населени места в Карловско

Продължава и отводняването в карловските села. Ето и как изглежда Столетово:

Апокалиптични гледки и село Столетово