Президентът Румен Радев посети пострадалите от проливните дъждове в петък населени места в Карловско. Държавният глава пристигна малко преди обяд, за да се запознае с щетите.

Държавният глава се срещна с хората и разговаря с част от бедстващите семейства.

Той благодари на спасителните екипи от всички институции и служби за добрата работа по евакуирането на хората, вследствие на което не е допуснато да има жертви от стихията.

"Щетите са огромни след бедствието. Причините тепърва ще се изясняват, ще се провери дали има незаконна сеч и дали са били почистени коритата на реките", каза още държавният глава.

"Най-спешно е да се доставят храна и вода на бедстващите и да започне описването на щетите, за да може държавата да помогне на пострадалите", посочи президентът.

Заедно с президента бе и служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, който също похвали бързата реакция на спасителните служби. 

 

"Ще бъде осигурена интензивна охрана, за да може хората, които са напуснали домовете си да не се притесняват за имуществото си", увери Демерджиев

Продължава евакуацията на жители от няколко села в региона, в работата се включиха екипи на МВР, Министерство на отбрана, както и Столичната община, съобщи Нова тв.