Апокалиптични са и гледките в карловското село Столетово. Местните тепърва разчистват след потопа, а пред тях се разкриват все по-големи щети. Населеното място е едно петте, в които вчера кметът на Карлово Емил Кабаиванов обяви частично бедствено положение. Придошлата река  е нанесла големи поражения в селото. Тепърва ще се оценяват щетите.

Както съобщихме, 36 души са били евакуирани през изминалата нощ в района.

Директорът на дирекция „Аварийна помощ и превенция" в Столична община Красимир Димитров коментира, че разчистването на Каравелово ще продължи и през днешния ден. Спасителните екипи ще претърсват и къщи за бедстващи местни жители. По думите му хеликоптер към момента би бил нужен единствено за доставка на хранителни продукти. На място има и алпийски отряд.

Военните изграждат понтонен мост, с който да влязат в съседното село Богдан и да изведат оттам блокираните около 50 души. То продължава да бъде откъснато от света.

Около обяд в пострадалия регион пристигна и държавният глава Румен Радев, заедно с вътрешния министър Иван Демерджиев. Те увериха, че ще има проверки за уточняване причините за наводненията.