Молове и търговски центрове в Пловдив, а и в цялата страна, от днес забраняват достъпа на хора без зелен сертификат. Освен пазаруващи, в това число са и работещите в магазините, предаде репортер на TrafficNews.

Пред един от големите търговски центрове тип мол, намиращ се в квартал Христо Смирненски, охранители чакат всеки, решил да прекрачи прага на сградата. Гардовете изискват зелен сертификат, за да допуснат хората вътре. Наш репортер предаде още, че в мол-вете не се допускат лица без сертификати дори и до аптеки, дрогерии и банкови клонове.

Служител на фирма за разнос на храна също бе върнат от охранителите. Причината – няма сертификат на хартиен носител. Въпросния е бил сниман с телефона и това се оказа препъни камък за доставчика.

Подобна е ситуацията и в останалите молове в Пловдив. Във всеки търговски обект е спусната заповед да се допускат хора, само със сертификат.

В същото време наплив от посетители няма. Паркингите са празни. Не такава обаче е ситуацията в столицата. Опашка се е извила пред мол Сердика – център. Десетки чакат пред вратите на обекта, а причината е бавната проверка на сертификатите.

 

Част от обектите в търговски център Гранд до обедните часове не бяха отворили врати, предаде наш репортер. Продавачи разказаха пред TrafficNews, че колегите им от два дни са пред ваксинационните центрове, за да получат ваксина и респективно сертификат.

Посетителите към този час са само лица, притежаващи сертификати. Те се допускат в сградата, след проверка от стана на охранители.

Междувременно в друг търговски център, намиращ се отново на улица „Капитан Райчо”, достъпът е свободен, видя наш репортер.

Припомняме, че огромни опашки се извиха пред лабораториите и центровете за ваксина още от първите работни часове.

Опашки се извиха за ваксини и тестове в Пловдив, стотици чакат за сертификатиНай-търсена отново е еднодозовата ваксина на Янсен

Как можем да получим Европейски цифров COVID-сертификат, който се признава за „зелен сертификат“ за вход в кина, тетри, музеи, галерии, заведения за хранене и забавление, фитнес и спортни зали и др.? На този въпрос дадоха отговор тази сутрин от Министерство на здравеопазването. 

Как можем да получим Европейски цифров COVID-сертификат, който е необходим за вход?