Мечтата на всеки фен на Ботев – от сутрин до вечер да виждат как се работи по Колежа вече е реалност. Два дни, след като договорът за строителството на стадиона между Община Пловдив и ПИМК бе подписан, усилена работа кипи по обекта, макар все още той да се подготвя за същинските дейности. 

Строителите пък са с уникални жилетки, на които е емблемата на клуба, както и със слоган „Само Ботев”.  Известено е, че собственикът на ПИМК Илиян Филипов е запален фен на „канарчетата” от дете.

Той смята, че до една година първият отбор на „канарчетата” може да се завърне в дома си за шампионатни срещи.

 „Наясно сме с очакванията на жълто-черната общност и с интереса към този обект и мисля, че в рамките на една календарна година ще успеем да довършим стадиона до етап, в който на него да се играят поне срещите от вътрешния шампионат”, обеща Илиян Филипов по време на подписването. Все още не е ясно докъде ще стигне сумата от 25 млн. лева, която бе отпусната от правителството за първия етап.

„Все още смятаме докъде ще стигнат 25-те милиона лева, които бяха отпуснати, все пак това го работим успоредно с архитектите и надзора. Това, което съм обещал на феновете е, че ще има 18 500 седящи места, което означава, че и четирите трибуни трябва да се вкарат в експлоатация. Същото важи и за всички сервизни помещения към тях”, каза собственикът на ПИМК. Той обаче заяви, че при нужда ще строи част от стадиона със собствени средства, а след това да получи префинансиране от държавата.