Сериозни санкции отнесоха строителите на ул. „Любен Каравелов” 7 в Пловдив. Пловдивският общински инспекторат им е съставил три акта за шум, съобщи за TrafficNews директорът Борислав Димов.

Припомняме, че наш читател съобщи за невъобразимия шум, на който са били подложени живеещите в района в съботния ден. Причината е събарянето на старата сграда, което е продължило и по обяд. Същата сграда започна да се срутва през май, а млад работник остана затрупан под строителните отпадъци.

„Сградата се събаря между 14:00 и 16:00 в почивен ден. Докога законите ще важат за някои, а за други не? Това е същата сграда, която се срути отвътре и пострада служител на фирмата-строител. Но те все още не използват каски или други предпазни средства”, сигнализира в събота нашият читател.

Строители с шумов терор в съботния ден в Пловдив: Събарят сградата, затрупала работникВсе още не използват каски или други предпазни средства, разказа наш читател

Той е свидетелствал пред инспектората, че терорът е продължил и в неделя. При направената проверка в понеделник по обяд пък на място служителите са установили, че нарушенията продължават. Така строителите са се сдобили с три акта.