Невъобразим шум подлуди живеещите на ул. "Любен Каравелов", ул. "Радецки" и ул. "Филип Македонски" в Пловдив в съботния ден. Причината е събарянето на стара сграда, което е продължило и по обяд., сигнализира читател на TrafficNews.

Същата сграда започна да се срутва през май, а млад работник остана затрупан под строителните отпадъци.

Работникът, затрупан на ул. "Любен Каравелов", е с черепно-мозъчна травма, падал е 4 етажаПреди месец собственикът е получил разрешение от общината за събаряне на сградата

„Сградата се събаря между 14:00 и 16:00 в почивен ден въпреки множество подадени сигнали и оплаквания към Общински Инспекторат и Полиция Пловдив. До кога законите ще важат за някои, а за други не? Това е същата сграда, която се срути отвътре и пострада служител на фирмата-строител. Но те все още не използват каски или други предпазни средства”, възмущава се нашият читател.

Припомняме, че при инцидента през май на място бяха изпратени екипи на полицията, РДНСК, представители на район "Централен" и Инспекцията по труда.

"Собственикът на имота има надлежно разрешително за събаряне на сградата", коментира тогава кметът на "Централен" Георги Стаменов. 

Собственикът на сградата е Емил Татеосян от Русе, който е наследник на известната русенска фамилия на търговеца Саркис Куюмджиян.

Наследник на стара русенска фамилия е собственикът на рухналата сградаИскането за събаряне на сградата е направено от името на физическо лице