В Пловдив времето ще продължи да се застудява и днес. Очакваните минимални температури за града ще бъдат около минус четири градуса, а максималните няма да превишат шест градуса. Ще превалява дъжд, примесен със сняг, а вятърът допълнително ще допринася за неприятното усещане навън.

През следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен фронт. Още от сутринта в отделни североизточни райони ще има валежи, предимно от сняг. През деня в поголямата част от Южна България ще превалява сняг, на места в низините - примесен с дъжд. След обяд от северозапад облачността ще започне да се разкъсва и намалява. С умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина и временно силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух. Сутрешните температури ще са между минус 3° и 2°, в София - около минус 1°, а към 14 часа ще са между 0° и 5°, в София - около 0°; до края на денонощието чувствително ще се понижат и в почти цялата страна ще станат отрицателни. Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде по-високо от средното за месеца.

В планините ще превалява сняг. Привечер валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа силен, временно и бурен северозападен вятър. Температурите бързо ще се понижат и към 14 часа на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра - около минус 9°.

Над Черноморието облачността ще е значителна и на места ще превали дъжд, след обяд примесен със сняг. Ще духа умерен, по Северното Черноморие временно силен северозападен вятър. Температурите ще се понижават и към 14 ч. ще са 3°-5°. Температурата на морската вода е около 7°. Вълнението на морето ще е 2 бала.