Ангел Стоев остава на поста си като областен управител на Пловдив. С това съобщение се обърнаха от пресцентъра на Областна управа Пловдив към медиите. 

Припомняме, че вчера от Министерски съвет обявиха, че Ангел Стоев е освободен от длъжността областен управител на област Пловдив. Това стана, след като правителството прие решение, с което освобождава Стоев от длъжността. На поста бе назначена Даниела Николова-Кършева, която до момента заемаше поста заместник областен управител на област Пловдив.

Днес обаче от Областна управа Пловдив изпратиха официално съобщение за ръководството на Областна управа Пловдив. Ето и цялото съобщение:

Ръководството на Областна администрация на област Пловдив продължава да работи в състав: областен управител – Ангел Стоев, заместник областни управители – Даниела Николова – Кършева и Иванка Петкова, главен секретар – Георги Янев, връзки с обществеността – Весела Балева. Основни приоритети в работата на екипа са подготовка и произвеждане на честни и прозрачни избори за президент и вицепрезидент и за Народно събрание, както и провеждане на държавната политика на регионално ниво, отчитайки местния интерес.

Наш репортер потърси за коментар пресаташето на Областна управа Пловдив, за да внесем яснота в този правен абсурд и колизията между правителствено решение и решение на местно ниво. 

"Това е, което излизат от тук като информация. Не мога да коментирам", посочи Весела Балева.

От Министерски съвет на този етап няма коментар.