Собственичката на женския доберман, който бе отглеждан на тераса в Пловдив се свърза с медията ни, за да изрази своята позиция. Жената заяви, че е подарила кучето на свои познати, които ще полагат по-добри грижи за животното.

„Жената, подала сигнал до медията ви видно има нещо против мен, не разбирам какво е, но част от твърденията и не са верни”, коментира тя.

Не отрече обаче, че кучето се отглежда на терасата, както и че условията, в които живее то не са от най-добрите. Именно поради тази причина тя е взела решението да подари добермана.

„Трудно е да се отглежда толкова голяма порода куче в апартамент. Взех решението да дам кучето на мои познати, тъй като не е приятно постоянно някакви хора да изпращат всякакви институции в дома ми, за да извършат проверка, и съответно след нея да не бъде констатирано никакво нарушение”, разказа жената.

Относно твърденията, че кучето е с белези по муцунката, тъй като е било завързвано, тя заяви, че кучето действително има белези, но те са вследствие на носенето на намордник, който му е бил поставян, когато го извеждат на разходки.

Заяви още, че е твърдо против поставянето на чипове на кучета и хора, като това е и причината, поради която не е поставила такъв на добермана до този момент.

С медията ни се свърза отново и дамата, подала сигнала за начина на отглеждането на кучето. Тя заяви, че е сигнализирала много институции, сред които и до пловдивския инспекторат. Те са извършили проверка в 4 август. По нейни думи, когато жената ги е допуснала в апартамента й, е казала на служителите да вземат кучето.

„След проверката, на 6 август следобед видях жената да разхожда кучето. То изглежда с наднормено тегло, което доказва, че не се движи изобщо. Имам информация, че от 7 август то не се гледа на този адрес, но няма информация какво са направили с него.”, допълни жената.

Жестокост в Пловдив! Доберман живее заключен на тераса, не се изкарва и е със завързана муцунаСпоред читателите ни, стопаните на кучето са с психически проблеми