Строителството на дългоочаквания Югоизточен обход на Пловдив ще стартира между 15 и 30 септември. Кметът Костадин Димитров още преди месец заяви, че всички проблеми между НКЖИ и АПИ са изчистени, а сега остава да се премахне и последната пречка.

На 12 септември Общинският съвет трябва да вземе решение, с което да се дари още един имот на Агенция „Пътна инфраструктура”.  Той е от големина от 476 кв.м, а на предишното заседание бяха дарени два други имота с обща площ от над 2100 кв.м.   С новия имот ще може да се изкара и строително разрешение, а от фирмата изпълнител „Трейс груп холд” да започнат изграждането на новия лъч. Дейностите ще стартират от страната на Ягодовоско шосе към Асеновградско.

„Положихме страшно много усилия да имаме възможност да направим първата копка. Толкова сме навътре в нещата на АПИ, че им съдействаме за всеки един документ.  Не само от Общината, но и от пловдивските регионални звена.  Имаше над 50  проблема по целия проект. Успяхме за 6 месеца да ги решим, тъй като 4 години не беше мърдал този проект“, каза наскоро кметът Костадин Димитров.

Припомняме, че вече трета година се чака да започне Югоизточния обход на Пловдив. За него има проведена обществена поръчка и избран изпълнител в лицето на „Трей груп холд“. Сумата е за над 40 млн. лева, но вероятно тя ще бъде индексирана, тъй като офертата е от 2021 година.

Новата пътна връзка трябва да изкара транзитния трафик от града, като целият ринг на Околовръстното на Пловдив вече ще бъде завършен.

Най-после! Скоро правят първа копка на новия лъч на Околовръстното на ПловдивВсички проблеми по Югоизточния обход са изчистени, а те бяха много, заяви кметът Костадин Димитров

АПИ чака два имота от Община Пловдив за новия лъч на Околовръстното шосеГрадските власти даряват 2 дка на държавната агенция край кръстовището за Ягодово