Изкривените кошчета, разположени по бул. „Руски” най-накрая ще бъдат подменени, научи TrafficNews. Това увери директорът на "Чистота" Димитър Георгиев. Припомняме, че сагата с подмяната на кошчетата продължи близо година, тъй като не беше ясно кое общинско предприятие отговаря за тяхната подмяна.

Дълго време не беше ясно кой отговаря за смяната на кошчетата, тъй като общинските предприятия си прехвърляха топката, а кошчетата продължаваха да са в плачевно състояние.

Преди месеци кметът на район „Централен“ Георги Стаменов заяви, че в парковите зони ангажиментът е на "Градини и паркове", а по уличната мрежа - на "Чистота", а там където има смесени зони, проблемът може да бъде изчистен с бърза комуникация между директорите на предприятията.

TrafficNews научи, че заместник-кметът Анести Тимчев е възложил решаването на проблема на директора на "Чистота" Димитър Георгиев, който заяви, че процедурата е пред финализиране. Причина за забавянето е намирането на същия модел кошчета, за да се запази цялостният облик на булеварда.

"Успяхме да издирим и се свържем с производителя. Дали сме поръчка за кошчетата и очакваме да бъдат доставени", заяви Димитър Георгиев.

Демонтирането на счупените кошчета пък ще се случи непосредствено преди поставянето на новите.

Подмяната на съоръженията се случва половин година след първата статия на медията ни по темата и една година след подаването на сигнала на пловдивчанинa Виктор Шапилов до Община Пловдив по повод състоянието на кошчетата. Над една година пък е изминала откакто кошовете са изпочупени, най-вероятно от вандали.

Повече по темата прочетете тук:

Въпрос с повишена трудност: Кой трябва да смени смачканите кошчета за отпадъци на бул. "Руски"?

Възмутен пловдивчанин: Нормално ли е кошове за смет да приличат на смачкано кенче от бира?Писна ни от безхаберието на Община Пловдив, сподели мъжът

Общината каза, че ще смени кошчетата по бул. „Руски”, ама друг път!Решение на казуса с кошчетата за смет се търси от миналата година