Община Пловдив взема мерки и ще подмени кошчетата по бул. „Руски”, съобщиха от пресцентъра на Общината в отговор на запитване от TrafficNews. Повече от година те са в окаяно състояние, а няколко общински предприятия си прехвърлят отговорността за смяната им.  

Припомняме, че до преди дни не беше ясно кой отговаря за кошчетата, съдейки по кореспонденцията на пловдивчанин с районното кметство на „Централен” и общинските предприятия „Градини и паркове” и "Чистота". 

Преди няколко месеца пловдивчанинът Виктор Шапилов разказа пред TrafficNews, че многократно е сигнализирал за лошото състояние на кошчета за смет на бул. „Руски” до Община Пловдив, като добави, че общинските предприятия само си прехвърлят топката, а кошчетата продължават да са в плачевно състояние.

Шапилов сподели, че внимание му е било обърнато чак на 24 април, след подаден сигнал до кмета на район „Централен” Георги Стаменов. Тогава Стаменов е настоял за спешната подмяна на кошчетата на бул. „Руски”, както и за навременното им обслужване от ОП „Градини и паркове”.

Директорът на предприятието Веселин Козарев обаче му отговаря, че нямат задължение да поддържат и подменят елементи от градската среда – кошчета и предпазни пана, намиращи се на булеварда, тъй като са общинска публична собственост. Отговорът на ОП „Градини и паркове” е върнат с копие до ОП „Чистота", но един месец мъжът не получава обратен отговор, така че остава неясно кой отговаря за кошчетата и тяхната подмяна.

В тази връзка TrafficNews изпрати запитване до общината, но отговорът, който получихме не удоволетвява нито нас като медия, нито пловдивчани, с чиито данъци се поддържа градската среда. 

Какви "мерки" са взети, засега остава в тайна за широката общественост. Не е ясно от кого и кога ще бъде извършена подмяната на кошовете, и кой всъщност има ангажимент да следи за тяхната изправност.

Десетките кошчета, разположени по булеварда са останали на колче, а останалите са с формата на стъпкано кенче от бира- ръсят боклук и са опасни.

"Кошовете по алеята на бул. "Руски" действително се нуждаят от подмяна и директорите на ОП "Чистота" и "Градини и паркове" трябва да се разберат кой да го направи. В парковите зони ангажиментът е на "Градини и паркове", а по уличната мрежа - на "Чистота". Там където имаме смесени зони, проблемът може да бъде изчистен с бърза комуникация", коментира преди дни кметът на "Централен" пред TrafficNews.

Въпрос с повишена трудност: Кой трябва да смени смачканите кошчета за отпадъци на бул. "Руски"?

Възмутен пловдивчанин: Нормално ли е кошове за смет да приличат на смачкано кенче от бира?Писна ни от безхаберието на Община Пловдив, сподели мъжът