Пловдивско семейство се бори за живота на сина си. Майката Ирина изработва мартеници и други декорации с цел да успее да покрие скъпоструващото лечение на момчето.

Макси е на 11 години и е диагностициран с детска церебрална парализа. След раждането си момченцето е било изоставено в дом от биологичните родители. По това време Ирина и Краси искат да имат свое дете, но опитите са неуспешни. Те решават да осиновят Краси, когато е едва на 4 месеца.

За съжаление радостта е помрачена от тежка диагноза, която лекарите поставят на Макси месеци, след като е осиновен - детска церебрална парализа.

"Съветът беше да оставим Макси отново в дома, но ние вече се бяхме привързали към него, и не можехме да понесем мисълта да оставим отново, за втори път, детето в дом за сираци. Взехме може би едно от най-трудните решения в живота ни - да не го изоставяме, а да го обичаме и обгрижваме и да дадем всичко от себе си, за да победим доколкото е възможно тежката диагноза", разказва майка му.

Семейството е родом от Смолянско, но се мести в Пловдив, за да може Макси да има достъп до лечение, всекидневната рехабилитация и логопед.

"Болестта е силна, тежка и много упорита, но ние ще я победим, защото сме заедно! Борбеното ни момченце посещава рехабилитации от 1-годишна възраст. Няма нищо, което да желая повече освен да видя моето момченце да ходи само, да може да играе, да може само да пие водичка и да се храни, а не да бъде прикован в инвалидната количка. Заради състоянието си, освен по НЗОК, той посещава и платени терапии", разказва Ирина.

Семейството обаче трудно се справя финансово заради всички разходи по здравните процедури и издръжка на Макси.

"Семейството ни няма възможност да покрива разходите за допълнителната рехабилитация, а тя е изключително важна и трябва да продължи, за да не спира напредъкът на Макси. В момента терапиите, заради пандемията се провеждат в къщи. Тъй като непрекъснато полагам грижи за отглеждането на Макси, не мога да работя. Въпреки това реших да изработвам различни сувенири и мартенички, за да мога да помогна финансово за рехабилитацията на Макси", разказа още Ирина.

Който желае да си закупи мартеничка, може да ги разгледа и да преведе средства на ДСК сметка: BG47STSA93000015356284, Irina Veselinova Mladenova

Дарителска сметка Уникредит Булбанк: в лева BG54UNCR70001521431391 ; в евро - BG70UNCR70001521431394
Максимилиан Красимиров Младенов