Стартира истинска офанзива срещу комарите в Пловдив снощи. През изминалата нощ постъпиха редица сигнали от граждани до TrafficNews, които сигнализират, че районът, в който живеят е обгазен. Оказва се, че това е дим, появил се вследствие от пръскането срещу комари и вредители в града.

Припомняме, че спешната офанзива стартира след като пловдивчани многократно се оплакаха от наличие на рояци комари, в различни райони на града. Ежедневно и до медията ни достигаха оплаквания от граждани, които настояха за спешни мерки, тъй като не могат да излязат спокойно от домовете си, без да бъдат сериозно нахапани от насекомите, независимо къде се намират.

Малко след като се свързахме с ОП „Дезинфекционна станция”, за да предадем множеството сигнали и публикувахме материал по темата, от общинското предприятие увериха, че стартират истинска офанзива срещу комари и извънредно обработване на дворовете в детските градини в Пловдив.

Рояци комари нападат пловдивчани! Общината: Интелигентните хора са наясно защо ги хапятПловдивчани в различни точки на града се оплакват от нашествието на досадните насекоми

Видео, предоставено ни от наш читател от снощи, показва че бул. „Санкт Петербург” е обгазен. Снимки пък от моста на УХТ също показват наличие на гъст дим, който заблуди гражданите, че всъщност е от пожар.

Преди дни шефката на ОП „Дезинфекционна станция” заяви пред медията ни, че непрекъснато се обработват и пръскат площите в града, като се работи успоредно с частна фирма. Тя добави, че интелигентните хора могат да си обяснят защо в тези условия биват хапани от комари. 

Общината в бойна готовност! Започва офанзива срещу комарите в ПловдивТова се случва след многобройни оплаквания от пловдивчани по повод нашествието на насекомите

Припомняме, че от ОП „Дезинфекционна станция” наеха външна фирма, която да се включи в обработката на откритите площи. Поръчката е за 918 000 лева, разделена в три години.

В предмета на поръчката са включени мероприятия по дезинсекция и растителна защита в открити площи, обществени паркове, водни биотипи, мочурища и други пространства на територията на Пловдив, с обща приблизителна площ от 42 000 декара.

Видео: