Районна прокуратура – Пловдив наблюдава преписка за сблъсъците между тийнейджъри в Цар Симеоновата градина в Пловдив в неделя. Вчера TrafficNews подробно отрази стълкновенията, при които леко са пострадали няколко момичета. 

По първоначални данни група непълнолетни лица са замеряли с яйца и са обиждали хора с различна сексуална ориентация. 

Преписката е била образувана вчера във Второ РУ на МВР – Пловдив, като днес, 28 септември 2020 г., е постъпила в Районна прокуратура – Пловдив. След запознаване с материалите по преписката наблюдаващият прокурор е преценил необходимостта от извършването на предварителна проверка, в хода на която да бъдат установени всички лица, участници в инцидента, както и очевидци, за установяване на фактическата обстановка. Работата по случая продължава. 

По информация на TrafficNews, целта на "акцията" на малолетните ултраси е била да се търси конфликт с представители на ЛГБТ общността под тепетата. Свидетели на случващото се разказват, че скиновете подгонили друга групичка, а някои от тях били "въоръжени" с дървени палки. При вида на униформени в района се разпръснали, но минути по-късно двете групи се събрали отново. 

По -късно киновете обиколиха градината с викове "Има ли п.....ли?". Те обаче отново се разпръснаха, веднага щом зърнаха служители на Общинска охрана. 

"Това напрежение утре ще се пренесе в училище! Родителите трябва да контролират децата си, за да не се стига до такива ситуации", апелира читателка на TrafficNews.

Малките ултраси, вилнели в центъра на Пловдив, скочили заради спонтанен ЛГБТ парадСъбитието трябвало да се проведе тази вечер