Прокуратурата е поела случая с пострадалото 3-годишни дете на стадион в кв. "Долни Воден". От Община Асеновград коментираха, че именно по тази причина нямат право да коментират данни, свързани с инцидента. 

"По отношение на причините и вероятностите за възникване на неприятната ситуация, община Асеновград няма право да коментира, тъй като е образувано досъдебно производство и се провежда разследване", пишат в своя позиция от общината. 

От администрацията обаче осветиха въпроса със собствеността, ползването и поддръжката на спортното съоръжение и в частност проблемът с поставянето на вратите, една от които е паднала върху детето. Те обещаха, че започват масова проверка на всички спортни съоръжения на територията на областта.

Дете на дизайнер пострада при нелеп инцидент в АсеновградПо първоначални данни футболната врата е паднала върху детето

 

Ето и позицията на Община Асеновград: 

Във връзка с инцидента с пострадалото дете на стадион в асеновградския квартал „Долни Воден“, община Асеновград информира, че обектът е публична общинска собственост. Тренировъчната врата, която е паднала върху момченцето, е преместваема и за поставянето й няма разрешение от общинската администрация.

Стадионът е отдаден за ползване на ФК „Сокол“ – „Долни Воден“ със срок до 30.06.21 г. В Общински съвет - Асеновград е входирана докладна-записка от футболното ръководство на гореспоменатата организация за преотдаване на обекта. Клубът получава и финансиране за поддръжката на съоръжението – косене, очертаване и други, с цел игрището да се подготвя за провеждане на футболни срещи.

На стадиона има и други - постоянни врати за игра, които са безопасно монтирани. Обектът се заключва, а към този момент преместваемите футболни врати са премахнати от игрището. От общинската управа увериха, че ще бъде извършена цялостна проверка на всички футболни обекти и потенциално опасните съоръжения ще бъдат премахнати, за да не се стига повторно до подобни инциденти.