Управителят на МБАЛ „Св. Мина” разбрал от медиите, че Общинският съвет ще гласува освобождаването му. „Никой официално не е дошъл при мен да ми съобщи”, коментира пред TrafficNews проф. Петър Петров.

Припомняме, че предложението е на кмета Здравко Димитров, а като мотиви са посочени проблемите между ръководството на лечебното заведение и персонала. Голяма част от служителите в болницата – здравни и нездравни служители, са изразили готовност да напуснат, което се отразявало негативно на дейността на МБАЛ „Св. Мина”.  

Уволняват шефа на МБАЛ „Св. Мина” заради конфликт с персонала, финансист поема временно постаОбщинският съвет ще освободи от длъжност проф. Петър Петров на сесията утре

Според проф. Петров обаче истината е друга. „Болницата, която 10 години беше на загуба и източваше общинския бюджет с между половин и един милион лева годишно, от две години и три месеца е на печалба. В момента тази болница има генериран половин милион резерв. Явно тук се крие разковничето на желанието да бъда отстранен”, заяви управителят на общинското лечебно заведение.

Той призна, че е възникнало напрежение с КТ „Подкрепа” заради спрени ваучери за храна. Този проблем обаче е решен и всички дължими ваучери вече са изплатени. Проф. Петров увери, че получаването им ще продължи регулярно и занапред.

„Знаете, че навсякъде има дразги в персонала. Но е редно собственикът да викне двете страни и да се опита да намери решение. Категоричен конфликт с някой от персонала нямам. Миналата година имаше конфликти. Тогава общината постъпи мъдро, назначи се медиатор. Двете страни седнахме, разбрахме се и нещата продължиха”, посочи проф. Петър Петров.

Според него сега желанието за отстраняването му идва от някой, който не иска болницата да е на печалба и да има финансов резерв от половин милион.