Най-известната жителка на хисарското село Старо Железаре - Стефана Господинова, за която "Ню Йорк таймс" писа, е жестоко пребита пред дома си. В момента е в хирургиите на "Пещерско шосе" в Пловдив със счупена ръка и комоцио.

Била нападната във вторник посред обед, докато продавала на импровизираната сергия пред къщата си собствена зеленчукова продукция.

"Майка ми бе откарана с линейка в безпомощно състояние", разказва синът й Ненчо Господинов.

Той твърди, че Стефана е бита от Мария Карамфилова, жителка на същото село. По думите му нападателката била конфликтна и се карала с всеки. Приближила към сергията на майка му и започнала да се разправя. Господинова й казала да си продължава по пътя. "Онази я повалила на земята и започнала да я налага със стола. Счупила в главата й хурката за предене на вълна", потресен е синът.

Побоя видял съсед, който обаче бил по-настрани. Всичко станало много бързо. Къщата на Стефана, на чиято ограда е изрисувана стопанката с магарето й Тодорка заедно с Бриджит Бардо и коня й, се намира на централния път. Докато Карамфилова я налагала, преминали няколко коли, но никой не спрял да се притече на помощ, възмутен е синът. През това време той бил на работа в Спешна помощ в Хисаря, където е шофьор на линейка.

Стефана си е изкарала медицинско, а близките й са подали жалба в полицията и прокуратурата.

"Има такъв инцидент. Запознат съм с него, но не мога да взема страна. Има си органи за тази работа", потвърди кметът на Старо Железаре Илия Тонов пред "24 часа".

Съседи описват пребитата Стефана като трудолюбив човек.

"Цял живот работа. Не съм спряла да произвеждам", разказа неотдавна тя пред екип на медията. Живее сама в дома си и тогава твърдеше, че не се страхува. "И цяла къща с хора да сме, ако е писано, злото пак ще дойде, дори да не си го канил", коментира само преди месец тя. Тогава я заварихме да продава зелен фасул, картофи и краставици, които произвела със собствените си ръце.

Беше се върнала от дома на традициите в селото, където посрещнали израелци.  "Пяхме им, месихме им пита и ги забавлявахме. Облизаха си пръстите", разказа тогава леля Стефана.