Потушени са трите пожара в Бургаска област. 

В късния следобед голям пожар край курорта Свети Влас затвори за няколко часа главният път Варна-Бургас, което доведе до километрични задръствания и в двете посоки. Огънят обхвана сухи треви и храсти и се разпростря на голяма площ, а гасенето му беше затруднено от пресечения терен и силния вятър.

Малко по-късно пожар пламна в Несебър на метри от жилищни сгради в кв. "Черно море". За щастие, няма пострадали от огнената стихия.

След 19.30 пожарът беше овладян като в момента пожарникарите гасят отделни тлеещи огнища. Огънят е засегнал пет от защитените дюни в района.

Междувременно друг пожар в карнобатското село Деветимци изгори три къщи в населеното място. Две жени са евакуирани навреме преди огънят да обхване домовете им. Няма пострадали при стихията.

Пожарът между селата Елшица и Левски близо до Панагюрище все още не е овладян. Военен хеликоптер от авиобаза Крумово повече от от два часа помага в гасенето на боровата гора. Тежка техника прокарва просеки, за да спре пътя на огъня към населените места.