46-годишен лекар е пострадалият при взрива на самоделни бомбички в апартамент в Кършияка. Димитър Лесев и близнакът му Запрян са правили бомбички от калиев перманганат и алуминиева пудра в жилището им на улица „Зайчар”.           

Около 13:00 часа се чул силен тътен, като се избиват прозорците на терасата на блока. Изпочупени са стъклата на апартамента, като са нанесени и други материални щети.

„Няма сериозни наранявания. Косата му е опърлена от това, което видях – той слезе сам до линейката. Аз бях до магазина, когато се прибирах, видях, че излиза пушек от вкъщи. Изпуснал е някаква смес, той(б.а Димитър) ми каза. Всяка година правим такива бомбички за Нова година”, каза брат му Запрян.

Димитър се е отървал само с леки обгаряния. Съседните имоти също не са пострадали. Живеещи в блока заявиха, че всяка година двамата правят самоделни бомбички, а вечерта следва истинска канонада от апартамента.

„Всяка година момчетата си правят бомби и хвърлят на Нова година по 100-150, а ние си мълчим. Вчера пай хвърлиха 6-7 за загрявка”, каза един от съседите.

Взрив в Кършияка – самоделни бомбички избухнаха в апартаментДвама братя сами правили пиротехниката си за тази вечер