Община Пловдив пусна обществена поръчка за втория етап на реконструкцията на бул. „Голямоконарско шосе”.  Тя е на стойност от 15,6 млн. лева, като в следващия месец ще се събират оферти от строителните  фирми.  В момента се изпълнява първият етап, който е за 15,5 млн. лева, като строителните дейности се осъществяват от „ИСА – 2000” ООД.

Така реконструкцията на вътрешноградската магистрала на Пловдив ще струва 30 млн. лева само в землищната граница на Общината.  

Участъкът в новата поръчка е около 900 метра.  Предвижда се реконструкция и разширение на шосето, както и изграждането на локални платна.

Дейностите включват разваляне на стара пътна и тротоарна настилки и изграждане на пътна конструкция, бордюри, тротоари, велоалеи, поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка и кръгово кръстовище. Също така ще се изгради нова канализационна мрежа, осветление,  както и озеленяване и напоителна система.

Максималният срок, който е даден от Община Пловдив е 550 дни за реализацията на всички дейности.

След като бъде завършен този участък, топката ще бъде в Община „Марица”. Те подготвят последният етап от шосето, който е 3 км и свързва Пловдив с АМ „Тракия” през пътен възел „Царацово”.

Общинският съвет в Пловдив пък дари  проекта за реконструкцията  на съседната община, която в момента провежда отчуждителните процедури. По предварителни сметки ще са нужни поне 50 млн. лева за завършването на цялото Голямоконарско шосе.

Община Пловдив дарява проекта за Голямоконарско шосе на Община „Марица” за последния етапОбщинският съвет одобри споразумение между двете общини за съвместна работа