Старата тоалетна в парк „Рибница” тъне в мизерия половин година след обещанието от ОП „Чистота”, че ще бъде почистена. Припомняме, че на 3 юни миналата година, от предприятието заявиха, че мястото ще бъде почистено, затворено и изолирано, така че да спре да се използва за сметище от пловдивчани.

Живущ в района, който редовно преминава през парка и следи състоянието на необитаемата постройка коментира, че това не се е случило и до ден днешен, тъй като отблъскващата гледка и лошата миризма се виждат и усещат все още.

Медията ни поиска позиция по казуса от ОП „Чистота”, а оттам коментираха, че тоалетната е била почистена след многократните сигнали, които сме подавали до тях, като добавиха, че ако отново е в лошо състояние, пак ще бъде почистена. От предприятието допълниха, че в момента се водят разговори с „Жилфонд”, които да заградят тоалетната с метални пана, така че достъпът до нея да се ограничи.

„Въпреки твърденията на предприятието, аз категорично мога да заявя,че тук разчистване не е извършвано. Преминавам оттук доста често, така че ако това се беше случило, повярвайте ми, щеше да ми направи впечатление. Същите боклуци от снимките, които ви изпратих миналото лято си стоят и до ден днешен там, което означава само едно – разчистване не е имало. Същият жълт пакет, който съм снимал преди шест месеца, е все още там, с бутилката до него. А и съм сигурен, че е невъзможно, ако е била почистена, в рамките на няколко месеца да се напълни със същото количество отпадък, което години наред се е изхвърляло", категоричен е читателят ни.

Сравнихме снимките, изпратени ни от наш читател през лятото на 2022 година, както и актуалните снимки от преди няколко дни и забелязахме, че наистина голяма част от боклуците са на същото място, на което са били и през летния сезон.

Старата тоалетна в най-голямата градина в Кършияка не функционира от края на миналия век, а оттогава помещението се използва за изхвърляне на всякакви отпадъци, и използване за всякакви човешки нужди.

„В момента няма толкова деца в парка, заради студеното време, но до няколко месеца ще започнат да го посещават повече хора и е добре дотогава да бъде наистина почистена и обезопасена, а не както само твърдят от институциите, отговорни за чистотата”, коментира читателят ни.

Два месеца след обещанието на ОП "Чистота": Тоалетна в парк "Рибница" продължава да тъне в мизерияТя не функционира от края на миналия век, заяви директорът на предприятието Димитър Георгиев

Актуални снимки: