Пловдивчанин изрази възмущението си от коледната украса в града. Причината са цветовете на Русия, които се появиха край Община Пловдив. Според него дори и стара, времената се менят и градските власти трябва да се съобразяват с новите реалности.

Ето цялата позиция на пловдивчанина, без редакторска намеса:

„В този исторически момент за света, Европа и най-вече източноевропейските държави като нашата, когато на няколко стотин километра от границите ни една 40 милионна държава е ежедневно тероризирана, милиони стоят на тъмно и студено, а други умират от ракети по техните домове, болници и детски градини, коледната украса на Европейската столица на културата, гр. Пловдив, светна в цветовете на русо-фашисткия флаг!

Някой би казал, че предишни години украсата е била същата, но времената се менят и също както преди втората световна война пречупеният кръст е бил символ на божественост и духовност в древните азиатски религии, а днес е препратка към най-черното петно в историята, така и сега тези цветове не означават нищо друго освен, че нашият град, кмет, община и държава застават зад терористичните актове на един диктатор, заради който страда цял свят, но най-вече Украинския народ!”