Недоволни жители на комплекс в квартал "Колодрума" се оплакват от брокерски офис, който редовно се превръща в бар и пречи на семействата. Към това се добавя и непрестанното неправилно паркиране, което запушва входа на комплекса. Част от тях се срещнаха с кмета на район „Централен” Георги Стаменов. 

Проблем с паркирането на мястото не за първи път има. Медията ни и е писала за неправилно паркиран пред фризьорски салон луксозен автомобил, както и за друга кола отново на същото място. Два месеца по-късно обаче наказания няма, а шофьорите продължават да са „над закона”.

На мястото има поставен знак, който обаче живеещите искат да бъде преместен по-надолу и съответните институции да вземат мерки. Стаменов, който се кандидатира за нов мандат,  заяви пред жителите, че ще разговаря с шефа на „Паркиране и репатриране”, за да се санкционират нарушителите и Общинска охрана по-често да следи района. Целта е да има нормална пропускливост, коментира още той.

На метри от „изкуствения паркинг” има огромен общински, за чиято цена Стаменов заяви, че в рамките на изминалия мандат е драстично намаляла, за да е по-достъпна за ползвателите. Въпреки това обаче той непрестанно стои почти празен, а вместо това се спира на входа пред комплекса.

Имало е дори ситуация, в която кола е щяла да удари дете. При позвъняване до 5-о Районно управление оттам са заявили да се звъни само при инцидент.

„Много е труден достъпът до комплекса, който е единствената улица до него. Има огромен празен паркинг, на който може да се паркира. От фризьорския салон казват, че и бариерата не работи на излизане.”, заяви една от недоволните пловдивчанки. 

Също толкова голям е проблемът с брокерския офис, който вечерно време се превръща в бар. Работещите там са изкарали маса със столове и използват неправомерно тротоарни площи. Вечерта се събират около десетина души на въпросното място, пускат силна музика, вдигат непрестанно шум и по този начин пречат на живеещите в комплекса, като дори пият и алкохол. Изхвърлени фасове също не липсвали, а дори в изобилие и то пред входа на комплекса.

Стаменов заяви, че ще се обади в Инспектората и ще направят проверка по случая.

Освен проблемите в района жителите обсъдиха с него и начините, по които той може да бъде развит. За никого не е тайна, че около Колодрума се строят нови жилищни сгради, а някои от тях са завършени. В този ред на мисли това ще доведе до все повече и повече семейства с деца, които обаче няма къде да играят.

Жителите изказаха желанията си огромният парк до Колодрума да се облагороди, защото до момента децата играят на паркинга.

Стаменов заяви, че е говорил с Общината по този въпрос. ”В изминалия мандат бяха малко по-специфично отношенията община-райони. Надявам се този мандат паркът да се облагороди. Има нужда от озеленяване и осветяване.”

Обсъдена беше и идеята за направа на пасарелка, а Стаменов коментира, че стои на дневен ред и въпросът за нея ще бъде преразгледан в новия мандат.

Жителите попитаха кандидат-кмета и за помещенията в Колодрума, които могат да се използват под наем за различни спортове. Те самите казаха, че карат децата си на различни такива занимания, а е по-удобно в свободните зали в „Колодрума” също да се развиват дейности. От клубовете коментирали, че наемът е твърде висок, но Стаменов каза, че за регистрирани спортни клубове цените са различни и сравнително по-ниски.

Пловдивчани: На дами с луксозни коли не им се плащат 2 лв. за паркинг, блокират платнотоПред единствения вход на "Колодрума" има два фризьорски салона, чиито клиенти паркират автомобилите си