Пловдивчани се потапят днес и утре в духа на българските традиции с един от най-големите фолклорни фестивали - "Народен събор". По традиция той ще се проведе в парк "Лаута". Организаторите приканват всички, които имат възможност, да бъдат облечени в народни носии.

По време на събитието ще има уроци по народни танци за малки и големи, хоротеки, кукерски игри, изложби на занаятчии, старинни оръжия и народни носии, концерти на фолклорни оркестри и ансамбли, битова детска работилница и много други.

Трите сцени в парк „Лаута“ ще посрещнат изпълнители от цяла България. Част от програмата на фестивала ще бъдат ансамбъл „Тракия“, гайдарски състав „Големите гайди“, представителен ансамбъл и оркестър към АМТИИ – гр. Пловдив, Здравко Мандаджиев, оркестър „Пловдив“, оркестър „Феникс“, гайдарски състави от Чепеларе и Момчиловци, ансамбъл „Седенчица“, комитет „Родолюбие“, комитет „Традиция“, ансамбъл към УХТ – гр. Пловдив, солистът на БНР Любомир Петов и гайдарят Стефан Янев и още много читалища, училища, пенсионерски клубове и самодейци от цялата страна.