До десет дни Община Пловдив ще изплати 700 000 лева на фирмата изпълнител на проекта по пробива на Водната палата. Това стана ясно по време на първата копка за ремонта на "Рогошко шосе" днес.

Управителят на фирмата изпълнител "ИСА 2000" Паун Иванов заяви, че договорът с общината не е прекратен, обектът е спрян с акт 10, а дължимата сума за извършените ремонтни дейности до този момент възлиза близо 550 000 лева.

Заместник-кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев потвърди, че договорът за пробива под Водната палата към този момент не е прекратен и парите все още не са изплатени. 

„Трябваше да има решение на комисиите, които да одобрят разходите, които възлизат на 700 000. До 10 дни ще бъдат разплатени парите. 160 000 лева за извършените строително-монтажни дейности, а самият проект е около 500 000 лева”, заяви Райчев.

Пропадна и пренасочването на 5 млн. лева от пробива на Водната палата към „Модър-Царевец” и още две улициПричината отново са неясноти и разминавания в сметките при проектите

Споменът от Пробива до Водната палата - на път да бъде заличенВъзстановяването на разрушения участък е към своя финал, но на мястото липсват работници