Отварянето на прелеза на Сточна гара за автомобили от ул. „Авскентий Велешки” към район „Южен” все още е под въпрос.

Наскоро кметът Здравко Димитров лансира идеята за пускането на автомобилно преминаване между двата района, докато траят дейностите по пробива под гарата. Зико заяви, че това е било просто идея, а тепърва НКЖИ и Пътна полиция трябва да дадат отговор дали е възможно. Той се очаква в петък, когато започват и дейностите по пробива под гарата

„От НКЖИ казаха, че ще е трудно. Процедурата е дълга, трябва да се мине и през министерство на транспорта. Не е само въпрос на това какво е нашето желание.  В живота е така - ние искаме едно нещо, но става друго нещо. В крайна сметка ние искаме, Господ разполага”, заяви градоначалникът.

Припомняме, че по време на дейностите преминаването през кръстовището на Централна гара ще е изключително затруднено, а в различни етапи и невъзможно. Освен това ще се демонтира и  Бетонния мост, а до неговото изграждане наново ще има технологично време, когато връзката няма да работи.

Зико иска да се отвори временна връзка между Сточна гара и Кючука, докато изграждат пробива под гаратаОтварят прелеза на „Авксентий Велешки"