Опасно дърво застрашава минувачите в квартал "Мараша". То е изгнило и надвесено и има възможност да падне всеки един момент. За това сигнализира читател на TrafficNews, който е притеснен от възможността дървото да падне върху някого и да има сериозни последствия.

Надвесеното дърво се намира на ул. „Янко Сакъзов” 34, а в близост има заведение, на което ежедневно сядат жители на квартала, както и много малки деца. Според нашия читател е само въпрос на време то да падне и да причини щети на паркираните коли или най-лошото - на някой човек.

През 2016 година, жителка на квартала е подала сигнал за изгнилото дърво до кметът на район "Централен" Георги Стаменов, като е направена проверка на място от екипи и е установено, че дървото има нужда от оформяне на короните, като дори е и издадена заповед, но не и срок, в който трябва да се извърши оформянето.

Според читателите ни до ден днешен не е извършена повторна проверка, нито подрязване на опасното дърво.

TrafficNews предаде сигнала към кмета на район „Централен” Георги Стаменов. Той заяви, че ще изпрати екипи възможно най-скоро, които да проверят дали има опасност от падане на дървото и дали има нужда от подрязване.

Предадохме сигнала и до ОП „Градини и паркове”. Директорът Веселин Козарев и екипи пристигнаха на място само няколко часа след подаването на сигнала, за да направят оглед. От там заявиха, че в най-кратък срок ще бъде свикана комисия от експерти, които да преценят дали дървото трябва да бъде подкастрено или отрязано.