От 01.04.2018 година цената за паркиране в обхвата на Синя зона да стане по 2 лева на час. Това е записано в предложението за изменението на Наредбата за местните такси и цени на услуги. Измененията ще бъдат вкарани на сесия на Общинския съвет в края на януари. Въпреки предложенията на част от политическите формации под тепетата да се въведе райониране на Синя зона, те не са намерили отражение в предложението. Така платеното паркиране навсякъде ще бъде по 2 лева на час.

Освен платеното паркиране още няколко такси ще бъдат вдигнати.  Ресторантьорите ще плащат между 1 и 4 лева повече на квадратен метър за маси за открито сервиране. Най-драстично увеличението е в Централна търговска част, където цената от 20 става 24 лева на кв./метър. Собствениците на билбордове, разположени върху общински терени, също ще заплащат по-високи месечни такси.

Младоженците, които ще сключат брак през 2018 година, трябва да имат предвид, че част от обредите също се вдигат. Досега от понеделник до четвъртък таксата в Дома на младоженците бе 60 лева, а в петък 96 лева. Вече ще е само една цена от 96 лева. Събота и неделя цената остава същата  - 138 лева.

Желаещите да сключат т.нар. Тракийска сватба вече ще плащат по 396 лева, вместо досегашните 258 лева.  Ако ритуалът е изнесен, сумата ще е 540 лева, а досега се плащаха 360 лева.