Шефът на АПИ Апостол Минчев не дойде в Областна управа за срещата за Околовръстното на Пловдив. Той се очакваше да пристигне на разширената среща, но той е представляван от местното Областно пътно управление. На срещата ще се дискутират вариантите как може да се подобри ситуацията на обходния път, за да се избегнат нови тежки ПТП-та.

„ Ремонтът на Околовръстното  стои на вниманието на обществеността заради  тежки транспортни произшествия, които предизвикаха обществено напрежение.  Проведе се среща с АПИ и там се небелязаха някои мерки за подобряване. Междувременно при мен постъпиха най-различни жалби и предложения за пътя”, каза областният управител Ангел Стоев. Той допълни, че е написал писмо до  директора на Института за пътища и мостове към АПИ Веселин Димитров на 26 май, в което се пита какво може да се направи.

На срещата ще се дискутира и одитът на Института по пътна безопасност, като ще се набележат мерки за повишаването на безопасността на пътя.

„Обществено напрежение е затихнало, защото последно време нямаме тежки ПТП-та там, но ние не можем да чакаме да се случи такова отново, а след това да тичаме след последиците”, каза Стоев. 

Друг казус, който ще се обсъжда е ремонтът на пътя за Лилково и Ситово. Вчера от двата инициативни комитет заявиха протестна готовност, ако скоро не започне реконструкцията. Стоев заяви, че в петък ще срещне с хората от родопските села, за да обсъдят проблема.