Напрежението в „Северен” продължава да се нагнетява, след като снощи бяха окачени транспаранти срещу кмета на района Стоян Алексиев. Надписи „Алексиев крадец” и „Мутри вън” бяха сложени на оградата на новата детска площадка в района, която ще бъде открита днес.

Тя е на ул. „Борба”, като именно тя е една от ябълките на раздора между Алексиев и уволненото му вице Лариса Кътова. Според втората, детската площадка струва поне два пъти по-малко от направеното там. Самата тя пък отказала да подпише договора с фирмата.

По-късно Алексиев изпрати съобщение до медиите, с което онагледява строителството на детския кът. Той показа снимка на площадката на ул. „Борба“ 5-7 с площ 150 кв. м. , изградена на стойност 37 000 лв, како и друга по-скромна, открита от Лариса Кътова за 50 000 лева.

Миналата седмица е имало и партийна сбирка, на която градският лидер на ГЕРБ Иван Тотев е помирявал двамата. Напрежението обаче останало, а партийният шеф в „Северен” Стефан Дедев продължава да настоява, че Стоян Алексиев трябва да бъде изключен от партията и да подаде оставка.

Алексиев vs Кътова - увертюрата на сивия кардинал Стефан ДедевБившият депутат играе собствена игра, в която е готов дори да жертва от рейтинга на ГЕРБ

Стоян Алексиев за уволнението на Кътова: Започваме начисто, градим неопетнен колективКметът на "Северен" е освободил и главния архитект на района