След повече от три години блокажи, днес най-накрая беше даден старт на изграждането на Многофункционална спортна зала към руската гимназия ЕГ "Иван Вазов" в Пловдив. Проектът е на стойност 2,45 млн. лева и е финансирана от бюджета на Община Пловдив.

Припомняме, че още през 2018 година бе обявена обществена поръчка за изграждането на спортната зала, която тогава бе спечелена за 1,2 млн. лева. 

"Беше възложено изпълнението. Имаше премеждия, собственика на фирмата, която беше под формата на едноличен търговец почина, чакахме преобразуването на фирмата, подписахме договор, но дойдоха времена, в които тя входираха писмо, че на тази цена не могат да построят обекта", припомни на кратко зам.-кметът Георги Титюков. 

Новият физкултурен салон на руската гимназия ще има 250 седящи места. 

"Проектът е за многофункционална спортна зала, като тази на СОУ "Патриарх Евтимий", посочи Титюков. . 

Срокът за изпълнение е 243 календарни дни.

"Имаме уверение на изпълнителя за 15 септември догодина да е готова", допълни Титюков. 

"Хубаво е във всяко училище да има зала, децата да могат да тренират. Стараем се навсякъде, където има възможност и финансиране", посочи Здравко Димитров. 

Припомняме, че в зоната се планира изграждане и на голям спортен комплекс, който Община Пловдив ще строи в част от дворовете на двете езикови гимназии, може да струва над 10 млн. лева с ДДС в двата отделни етапа. 

Новият спортен комплекс в двора на Английската и Руската може да мине 10 млн. леваФутболните игрища може да се ползват от школата на „Марица” и други академии

Изграждат спортен комплекс в Пловдив на 50 дка за 7 млн. лева, правят 8 игрища и залиОбщина Пловдив пусна обществената поръчка за комплекса на бул. „България”

Баскетболист и „алхимици” грабват 8 млн., за да построят два спортни комплекса в ПловдивТройно по-скъпата зала на Руската гимназия ще я изгражда фирма, дадена като дъщерна на „Фон Голденбург”.