Над 200 заведения се включват в кампанията „Нощ на ангелите“ в подкрепа на болния от миелоидна левкемия Ангел Краевски. Поредната благотворителна инициатива, подета от организаторите на кампанията „Заедно за Ангел“, е на път да преобърне насажданите представи за липса на човечност и съпричастност сред българите и в частност сред пловдивчани.

Немислимото до скоро вече е реален факт. Собственици на кафенета, барове и ресторанти  от всички краища на града приеха протегнатата ръка на приятелите на Ангел и ще дарят процент от оборотите си в подкрепа на благородната кауза. Във всички заведения ще има и специално поставени кутии за дарения, в които всеки посетител ще може да помогне на Ангел Краевски за предстоящото му лечение. Така на 17 септември, именно на празника на Вярата, Надеждата и Любовта, Пловдив ще докаже за пореден път, че е специален град и хората, живеещи в него са от по-особена мая.

„Нощ на ангелите“, под каквото мото ще се проведе събитието на територията на целия град, ще даде възможност на всички, които искат да подкрепят Ангел, да го направят и посещавайки благотворителния базар, който ще бъде ситуиран в „Капана“ и където ще могат да закупят специално изработени фланелки, както и да участват в „Музикално бинго“.

Поредното уникално събитие, организирано от инициаторите на кампанията „Заедно за Ангел“, ще се проведе на 17 септеври от 21.00 часа в квартал „Капана“.

Тогава цялата улица „Абаджийска“ ще се превърне в „Музикално бинго“, а всички желаещи, решили да подкрепят Ангел Краевски и неговото семейство, ще могат да вземат участие, сформирайки собствени отбори, състезавайки се за символичната награда от бутилка марков алкохол.

Талонът за участие е на цена от  5 лева, като всички събрани приходи от играта ще бъдат добавени към събраните до момента средства за предстоящото лечение на Ангел в чужбина.